SUNA ACUM PENTRU O CONSULTATIE JURIDICA DE INCREDERE, REPREZENTARE IN CAUZE PENALE, CIVILE, DIVORTURI, PARTAJE, DESPAGUBIRI ACCIDENTE AUTO, MALPRAXIS & ALTE DOMENII

Tranzacții imobiliare

Asigură-te că cel care vinde este proprietar cu acte în regulă!

Ai verificat aspectele tehnico-legale cu un specialist sau mergi pe încredere?

Locuința a fost construită cu respectarea normelor legale?

Dacă locuința nu este recentă, a fost vândută și cumpărată în siguranță cu respectarea legii?

Dacă locuința este nou construită, proprietarul posedă autorizație de construire și proces verbal de recepție?

Vânzătorul poate proba cu un extras recent că imobilul este intabulat la cartea funciară?

Imobilul respectă proiectul original aprobat de Primărie sau a fost transformat de constructor în locuință dar este înscris la cadastru ca mansardă sau magazin?

Există un sechestru pe imobil, litigii sau sarcini mai complexe legate de imobilul respectiv?

Proprietarul este căsătorit sau nu, imobilul se vinde direct de către proprietar sau de un intermediar ce acționează prin procură, în acest caz procura este legală?

Costurile pe care le suporți în calitate de cumpărător sînt stabilite în mod corect?

Ai verificat dacă prețul cerut de vânzător e în concordanță cu elementele de diminuare cu 20-30% a valorii imobilului: vechime, suprafață, zonă, finisaje, dotări, absența încălzirii, a liftului, prezența chiriașilor, instalație electrică sau termică neconformă, vicii(infiltrații în tavan, crăpături în ziduri), etc.?

Te-ai hotărât să cumperi o casă sau un teren, însă timpul limitat pentru perfectarea actelor de vânzare-cumpărare te poate face să nu fii întotdeauna atent la condiţiile în care se efectuează tranzacția și să nu vezi sau chiar să nu știi că există o serie de riscuri ascunse.
De aceea este indicat ca un cumpărător să-şi ia cât mai multe măsuri de siguranţă pentru a nu ajunge în situaţia de a umbla prin tribunale pentru a-şi recupera banii daţi pentru un teren sau un apartament pe care nu îl mai poate obţine sau care este grevat de datorii la bănci, la asociaţia de locatari ori la furnizorii de utilităţi (energie, gaz metan, etc.)
Recomandabil celor care intenţionează să achiziţioneze o locuinţă sau un teren este să se adreseze unui avocat specializat în tranzacții imobiliare, care să verifice îndeaproape și cu atenție actele în strânsă colaborare cu un notar de încredere!
Astfel poți exclude riscurile inerente la care te supui achiziționând prin intermediari sau direct de la vânzător, știut fiind faptul că atenția acestora este concentrată îndeosebi pe aspectele privind comisionul și prețul ce urmează a fi încasat și mai puțin pe aspectele juridice care au o importanță majoră pentru cumpărător.

Cumpărarea unei locuințe este una dintre cele mai importante achiziții făcute de-a lungul vieții.

Pentru a face față acestei provocări și a minimaliza riscurile la care te expui în calitate de cumpărător, îți recomand ca înainte de a lua decizia de achiziționare a unui imobil să ții cont de sfaturile unui avocat specializat în tranzacții imobiliare!